Monday, August 24, 2009

Tanggal 3 Ramadhan 1430: Perginya seorang sahabat...Al-Fatihah..



(Lebih kurang 4.30 pg..still on bed..tired lps buat drawing..)

(Tetiba..hset ringing..incoming msg..)

"FROM:UIA DAUH CLCM"

Msg:yie,pipi mninggal ..

(aku reply..tgh mamai..trus sgr..)

Msg: bia btul..jgn gurau weh..bkpe?

(dauh)

Msg:lemas kat kolam dlm kul 3 pg td..

(aku:Ya Allah..Innalillah.....then trus forward msg kt org lain..)

lps tu,aku siap2 kuar bilik..mmber aku ade dh kt luar.. ajk gi hospital slayang mlwt arwah(hafifi hazwan-salah sorg kwn rpt )...mmg setiap org trkjut dgr brite ni..cmpur sdih.. baru jer borak2 ngn arwah sblm ni..tp gitulah,ajal maut di tgn tuhan..dalam kul 7 aku ngn member2 gi hospital selayang nk mlawat arwah..tapi xleh masuk jgk sbb famili arwah xsampai lg..then balik gitu jer..

Menurut mmber2 yg ada kt tempat kjadian tu,arwah mmg mati lms kat swimming pool uia.dlm kul 3 pagi lps main futsal..arwah yg masuk dlu kt dlm pool tu,3 org lagi lmbt skit masuk..So,diorg xsdr yg arwah lms.. Arwah pndai brenang,tapi mgkin sbb air sjuk sgt+lps maen futsal plok tu,krem kot..wallahualam..Lpas zohor,arwah disembahyangkan di Masjid SHAS..aku x sempat pg solat jnazah sbb ada kelas..terkilan jgk..xsmpat bg last respect to him..

Moga2 arwah ditempatkan bersama org2 yg soleh.Amin...jdkn ini sbg pengajaran buat kiter semua..ajal tak mngenal usia..begitu mudah..ajal maut di tangan Tuhan..
Keratan Akhbar Utusan Online



Hijjaz-Kau Sahabat Kau Teman

Telah tiba saat waktu kau tinggalkan kami
Kerana takdir Yang Maha Esa telah menetapkan
Sedih rasanya hati ini bila mengenangkan
Kau sahabatku kau teman sejati

Tulus ikhlasmu luhur budimu
Bagai tiada pengganti
Senyum tawamu juga katamu
Menghiburkan kami
Memori indah kita bersama
Terus bersemadi
Kau sahabatku kau teman sejati

Sudah ditakdirkan kau pergi dulu
Di saat kau masih diperlukan
Tuhan lebih menyayangi dirimu
Ku pasrah di atas kehendak Yang Esa

Ya Allah
Tempatkannya di tempat yang mulia
Tempat yang diKau janjikan nikmat
Untuk hambaMu

Sahabatku
Akan kuteruskan perjuangan ini
Walau kutahu kau tiada di sisi

Perjuangan kita masih jauh beribu batu
Selagi roh masih di jasad hidup diteruskan
Sedih rasa hati ini mengenangkan dikau
Bagai semalam kau bersama kami

Moga amanlah dan bahgia dikau di sana
Setangkai doa juga Fatihah terus kukirimkan
Moga di sana kau bersama para solihin
Kau sahabatku kau teman sejati

Telah tiba saat waktu kau tinggalkan kami
Kerana takdir Yang Maha Esa telah menetapkan
Sedih rasanya hati ini bila mengenangkan
Kau sahabatku kau teman sejati

4 comments:

munadhia said...

salam ziarah...
dop tahu plop arwah pndai brenang... ingat lagi, mase skola dulu die x pndai brenang...

pape pon, smoga rohnya dicucuri rahmat.amin...

salam ramadhan kareem...ramadhan sama, natijah berbeza insyaAllah.

Che Adlia said...

Innalillah..

hairi shazwan said...

wassalam..pe2 pun cerita sbnor kiter xtau kn..tp ajal dier mmg dh smpai..xkan lewat walau sesaat..doa2 je lah..

zetty said...

insaf baca entry ni.. huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

http//hairishazwan.com©

Officially Designed by Hairi Shazwan
Launched on 14th May 2011

  © BLOG DESIGN Inspiration by YiE@Art Effects StuDiOs 2011

Back to TOP