Sunday, June 13, 2010

Sekadar coretan..=)

Da lame xmenulis,maklumlah susah jugak nak handle banyak blog nih.. N tetibe dapat invitation jd admin ntuk satu website..adeh..blog sendiri pn da banyak..=) xpe2..

Anyway,post kali agak jiwang yer..bg mereka yang mengandung ataupun ada masalah jantung tidak digalakkan membaca.Juga bagi mereka yang sensitip dan terlebih perasaan a.k.a over reaction,dilarang sama sekali membaca post sy ini.. Kerana bimbang2 laptop anda akn rosak sebab dihujani air mata..ngeh3..(mengarut.)  Btw,jam menunjukkan pukul 2.56 a.m..hee..~ Siap ngn gamba lg tuh..maklumlah zaman dah maju..;D

Sebenarnye,sy dah mula landing kul 1stgh td lg.. Guling punyer guling,golek punyer golek,hantuk punyer hantuk,tak nak jugak tido.. kenape agak2nye ye?Sebenarnye saya terpikirkan satu benda atau lebih tepat terpikirkan seseorg..ha!! jeng3x.. sape3?? zassss..jom terjah!..haha(ingat rancangan melodi ke hah..??)

Hurmm.. kembali kepada tajuk,korg penah bercinta x? atau istilah lainnye berkapellah,bercengkerama or wat so ever lah.. sy yakin majoriti nye mmg penah kn? jarang yg xpernah.. n biasenye wanita yg bgus dari segi agamanye pun majoriti pernah melalui alam percintaan ni kan?(fulamak..ayat..)

bagi mereka2 yg dah penah lalui,mesti dah tahu cmne perasaannye n sume2 lah.. bg mereka yg xpernah lagi bermula,sy cdg n nasihatkan jgn libatkan diri anda dgn mi cintan nih.. eh bukan.. jgn libatkn diri anda dgn cinta la mksud sy,,kenape??=) haa..jawab3.. sebab setiap hbungn yg terjalin mesti ada yg pertama dan yg terakhir kn.. korg mesti pernah dgr kehebatan  cinta pertama nih.. sweet lah,apelah,itulah,ini lah..macam.. secara jujurnya,mmg cinta pertama tu sgt manis semanis lagu cinta pertama by kumpulan Far-East.. Tapi kalau cinta pertama tu putus ditengah jalan,korg akan rase lg 'manis'.. (perhatian,fokuskan pd bracket atas tu yer..)  kenape sy kate cmtu,sbb sy dah melaluinye..pengakuan jujur ni..haha silap2 masuk paper harakah esok..haha..(kenape harakah?? =p)  

dlu,sy xkenal pn cinta2 nih..mi cintan kenal la..feberet tuh.. tapi melalui seseorg,sy mula kenal ape sebenarnye cinta nih.. Tapi dinyatakan kat sini,cinta tu fitrah kejadian manusia.Jangan kita menolak cinta sebab tu menolak fitrah.Tapi diingtkn,cinta sesama manusia adalah peringkat cinta yg paling rendah..

Back to da story,melalui dier sy kenal erti cinta dan syg dan rindu dan jiwang2...(eh2)  =) dier mmg baik dan skrg dier tetap baik.. Bgianya waktu tu xleh nak bgtaw,sy cube jg dier sbaik mungkin wlaupun kdg2 sy rase sy bkn lah lelaki yg baik ntuk dier.. tp pd sy,sy letakkan sepenuh kepercayaan pd cinta pertama sy sehingga sy rasa mmg sy akn tetap dgn dier smpai bile2 means sy tak pnah terpk yg sy akan terpisah dgn dier suatu hari nanti.. normally,mmg ni lah yg dirasai oleh org yg baru 1st time bercinta..

Tp,takdir Allah mengatasi segala2nya.. bile Allah nak sesuatu tu terjd,maka jadilah ia dgn mudah.. Sy dah dier terpisah jugak. Bagaimane?? xperlu lah nak ceritakan kat sini..=) tp kesan yg sy rasa sgt kuat..skrg ni,dah stahun sy putus dan saya rasa baru smlm je bnda tu berlaku..

Kesan drpd cinta pertama sy sgt2 mndalam.. result sy down.. sy dah xleh fokus mcm dlu.. perangai pn jd giler2.. zahirnya sy tersenyum n nampak hepi,tp batin,hanya Allah yg tahu.. =) tapi Alhamdulillah,selepas setahun,sy rasa dah normal sikit.. walau x sepenuhnya..

Setahun yg lps,mmg sgt2 bg kesan.. semua bnda sy buat x jadi..smpai satu masa ptus asa nak blajar.. wah..teruk kan?mmg teruk.. sekarg ni sy rasa dah okay sikit,xmacam dlu dh.. dan sy nak mtk maaf kt kgkwn yg terlibat mase sy tgh giler sbb clash dlu yer..hehe.. maklumlah xwaras,nangis pun guling2..haha...

tp sy nak bgtau kat sini,bg mereka yg xpernah lg,baik jgn mulakan sbb sy xnak korg rasa ape yg saye rase..ianya sgt2 teruk..dan kdg2 sy doa supaya dihilangkan ingatan supaya sy xperlu pk pasal ni lg n dpt lupe dye.. Tp kalau anda betul2 yakin dengn seseorg tuh,teruskan lah..tp ingt,bile korg terima seseorg tuh bererti korg dah bersedia untuk rasa ape yg saye dah rase sbb wlau erat mcmmane pun hbungn kite,bile nak putus,ia tetap akan putus...=)

Sekarg ni,sy just cuba untk bina balik hidup sy,dan padamkan memori yg lepas.Redha ape yg dah berlaku akan buat kite tenang..Moga dye bgia keakhirnya,, Amin.. Tp dye tak kan sedar how much I love her..(wah jiwangnye..) 3tahun bersama amat bermakna,wlau ape pun,sy tak kan membenci dier.. semua yg saye buat ade sebabnye untuk kebaikan bersama.. and  i believe,ada pengganti untk saye.. tp sy xnak yg lebih baik,sy cuma nak yg lebih mghargai..sy bukanlah org baik or alim or wat so ever,sy just insan biasa mcm org lain..normal..n simple..tapi takdir Allah itu rahsia..kita xtahu apa yang dirancang olehNya dimasa hadapan nanti..

Tapi yg paling penting saye x nak kwn2 saye rase ape yg saye rase.. Jgn mulakan kalau anda xsanggup nak tanggung semua ni.Secara positivenye,insyaAllah sy akan jd lebih tabah untuk hadapi dugaan slps nih..insyaAllah..=)


 Jam dah menunjukkan pkul 4.05 a.m.. Apa2 pun,saya kena tidurr..esok bangun awal stadi dinamik.. Exam  kamis nih.. Mlm tuh balik ganu..Esok ah beli tiket.. Doakn sy yep untuk exam.. Moga2 dapt result yg comey lotey..heeee~ Selamat mlm semua!!! Oyasumi nasai!! =) jgn lupe bace doa tidur..


PS:Kenape sy xleh tidur? sebenarnye sbb sayer dah tido petang td..heee~ nite!! ^^

5 comments:

zainurul atikah said...

wah jiwangnye ;)tbahkan ati..cinta baru akn muncul nnti..hehehe

Sebiru Hari Ini© said...

haha..jiwang mane gop..no komen..=p

Intan Azu said...

lawok nguh....nok guling2 wase ..hahahaha..jiwang seposen..=P..peace no war~

Sebiru Hari Ini© said...

haha..jahak sngguh mg IBF..xreti dh nk hayati..=p

kheeyu tohid said...

dun wori oppa.u'll see her soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

http//hairishazwan.com©

Officially Designed by Hairi Shazwan
Launched on 14th May 2011

  © BLOG DESIGN Inspiration by YiE@Art Effects StuDiOs 2011

Back to TOP